6.0
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Wat vind je van deze ervaring?
17

Veelbelovende titel,... maar weinig actie.

Gepubliceerd op 4 juni 2007 door Appeltaart.

Weer een huizensite met de standaard zoekfuncties maar wat ik erg mis op deze site is de mogelijkheid om uitgebreid te kunnen zoeken. Je kan alleen kiezen uit "woning" of "appartement". Er is geen mogelijkheid om aan te geven hoeveel kamers je minimaal nodig hebt of dat je graag een woning met balkon of tuin wilt vinden.

Dat betekent dat je bijna ieder huis waarbij dat op de eerste foto niet duidelijk is moet klikken en iedere beschrijving moet lezen of alle foto's moet bekijken.
Een tijdrovend klusje dus en in mijn maandenlange zoektocht heb ik ook niet ondervonden dat er opvallend meer huizen op ZAH.nl staan dan op andere meer bekendere huizensites.

Wat wel erg prettig is aan ZAH.nl is dat er bij de huizen staat hoelang ze in de verkoop zijn. Hoe ZAH.nl dit controleert weet ik niet maar het maakt het onderhandelen over de prijs wel interessanter. Een huis dat leeg staat en al 11 maanden te koop staat maakt de kans dat de verkoper er graag vanaf wil een stuk aannemelijker.

Ook laat ZAH.nl zien welke huizen binnen je zoekcriteria voldoen én via een openbare veiling verkocht zullen gaan worden. Daar zitten meer haken en ogen aan dan je denkt dus ik adviseer iedereen zich goed te laten informeren over bijkomende kosten en of het pand inderdaad wel leeg staat .. of dat de nieuwe eigenaar het pand eigenhandig moet ontruimen!

Pluspunten
  • handig als grotere en bekendere huizensite het niet doen.